De mest kjente museene i Oslo

Oslo er først og fremst kjent for å være Norges hovedstad, men for de kulturinteresserte er det også et Mekka for å utforske og bli bedre kjent med den norske kulturarven. Med stor variasjon i hva du kan oppsøke og se er dette virkelig en opplevelsesby. Museer som Fram museet, Vikingskipshuset, Kon-Tiki Museet, Munch Museet og Kulturhistoriske museet i Oslo er fantastiske museer du virkelig burde få med deg om du har et ønske om å bli bedre kjent med den norske kulturarven.

Fram museet

Fram museet er plassert på Bygdøy i Oslo og ligger rett ved Kon-Tiki museet. Hovedattraksjonen her er det verdenskjente polarskipet «Fram». Fram er et skip som ble ferdigstilt i år 1892 og har tilhørt noen av verdens mest kjente polfarere. Polfarernes navn har brent seg inn i historien og Roald Amundsen, Fridtjof Nansen og Otto Sverdrup hadde alle et brennende ønske om å oppdage verden. Museet har utstillinger som illustrer de historiske polferdene deres og hvordan de tre var. Skuta er utstilt på en mest mulig original måte. Det samme interiøret og de samme gjenstandene har blitt en del av utstillingen siden museet var så heldig at en av polfarerne selv fikk ansvaret for å restaurere skuta. Dette gjør at den er tilnærmet identisk med det den var den gang de seilte ut første gang.

Kon-Tiki Museet

Kon-Tiki museet befinner seg også på Bygdøy i Oslo. Dette museet har utstillinger som omfatter tidslinjer som er utformet på en morsom måte, de utrolige fartøyene til den berømte eventyreren Thor Heyerdal og gjenstander han benyttet på ferdene sine. Kon-Tiki museet åpnet etter den største ferden Heyerdal kunne tenke seg, den utrolige Kon-Tiki ferden. Statistikk viser at siden 1950 har over 20 millioner mennesker besøkt museet for å se og prøve å oppleve litt av det Heyerdal fikk gleden av å oppleve. Det er ikke bare Kon-Tiki flåten som er kjent, men også Ra flåtene – både Ra I og Ra II. Utstillingene for Ra flåtene og Kon-Tiki er spesielt egnet for barn, derfor er det ekstra gøy å kunne ta med seg barna og lære dem om norsk kultur og historie.

Kulturhistorisk museum

Det kulturhistoriske museet ligger i Tullinløkka i Oslo. Museet har landets største utstilling av arkeologiske og etnografiske samlinger. Dette vil si alt fra gjenstander som er funnet gjennom tiden, til oldsaker fra tiden frem til reformasjonen. Dette inkluderer alt fra vikingskip til antikksamlinger. På museet er det også en Egypt utstilling som passer utmerket for barn som synes at oldtidens Egypt er spennende. Her kan man boltre seg og se sarkofager som er såkalte mumiekister, dyr som har blitt mumifisert, gjenstander de store faraoene fikk med seg i graven og mye kulturrelevante gjenstander som viser oss hva de var i stand til å skape på denne tiden. De fleste gjenstandene fra denne utstillingen var faktisk en gave fra den svenske kongen Oscar II som var konge den tiden da Norge lå under Sverige. Alle gjenstandene er hentet fra Kongenes dal i Egypt og er en del av en rik kulturarv fra oldtidens Egypt.