Museer i Norge

I Norge har vi mange museer og steder du kan besøke for å lære mer om norsk kultur. Disse er å finne overalt i hele landet og det finnes ulike museer som passer for alle. Om du liker kunst, historie eller musikk, er det flere museer som ligger å venter på deg.

Munchmuseet

Munchmuseet er et museum som er lokalisert i Tøyengata 53 i Oslo. Dette museet er et av Norges, og også verdens, mest kjente museer. På Munchmuseet finner du Edvard Munchs kjente malerier og verk. Blant annet kan du finne verk som Madonna, Skrik, Stjernenatt og Pikene på broen. Edvard Munch døde den 23.januar i 1944 etter at han hadde vært syk for en kortere periode. I sitt testamente hadde han testamentert nesten alle kunstverkene og en del andre verk til Oslo kommune.

Norsk folkemuseum

Norsk folkemuseum befinner seg i Oslo og er et museum som viser hvordan Norges befolkning levde fra 1500-tallet og utover. Museet ble grunnlagt i 1894 og har utstillinger av både bygninger og gjenstander fra denne tiden. Det er antatt at dette museet er et av verdens største friluftsmuseer. Her finner du byggverk som f.eks. Gamle Gol Stavkirke som er en kirke fra ca. år 1200. Det er en gammel kirke, men ikke like gammel som f.eks. Gamle Aker kirke som befinner seg i Oslo. På dette museet blir det visuelt presentert hvordan livet på denne tiden var. Det viser også skillet mellom livet i byen og livet på landet.

Naturhistorisk museum

Naturhistorisk museum er uten tvil et av de mest populære museene i Norge. Det ble blant annet kåret til Norges mest populære museum i 2012. Museet befinner seg på Tøyen og har Norges største samling av naturvitenskaplige objekter. De har en samling på 6,2 millioner objekter som er å finne på tre ulike avdelinger. Museet deles inn i Geologisk museum, Zoologisk museum og Botanisk Museum. Det som er mest populært å se er uten tvil den botaniske delen. Der finner man den Botaniske hage som dekker 150 mål og den har ca. 35 000 planter.

Vikingskipshuset

Vikingskipshuset er også et populært museum i Norge. Det befinner seg på Bygdøy i Oslo og utstillingen omfatter, som navnet antyder, vikingskip. Dette museet kan vise deg noen av verdens best bevarte vikingskip og mange andre spennende funn fra vikingtiden. Vikingtiden er en viktig del av den nordiske historien og er dermed veldig særegen og spennende for mennesker fra hele verden. Inne i dette museet finner du blant annet skjeletter som ble funnet i gravhaugene og verdens eneste vogn fra vikingtiden. Vikingskipene som er å finne på dette museet er fra tre store gravhauger i Norge: Oseberg, Gokstad og Tune. Det mest kjente og populære skipet er uten tvil Osebergskipet. Om du ønsker å oppleve mest mulig så kan du kjøpe en billett som omfatter både vikingskipshuset og naturhistorisk museum. Da få du mest ut av pengene dine og du får oppleve to fantastiske museer som virkelig er en viktig del av Norges kulturarv.